Region 1
obejmuje województwa: kujawsko-pomorskie, pomorskie i zachodniopomorskie.
Odwiedź stronę operatoraDotacje są dostępne dla mikro, małych i średnich firm z całego kraju, działających w branżach hotelarstwa, gastronomii, turystyki i kultury, które chcą rozwijać swoją działalność i wprowadzać innowacje. Wsparcie finansowe ma na celu przyczynienie się do odbudowy i wzrostu sektora HoReCa na terenie całej Polski.
Dowiedz się więcejDotację można przeznaczyć na rozwój bazy usługowej lub produkcyjnej w sektorze HoReCa, obejmujący roboty budowlane, budowę i rozbudowę obiektów, instalację nowych linii produkcyjnych oraz zakup maszyn i urządzeń niezbędnych do uruchomienia nowych produktów lub usług. Środki można również wykorzystać na inwestycje związane z zieloną transformacją, wdrażanie rozwiązań z zakresu energii odnawialnej oraz na projekty wykorzystujące technologie cyfrowe.
Dowiedz się więcejMŚP mogą ubiegać się o dotacje na pokrycie kosztów kwalifikowanych do 600 tys. zł, z możliwością uzyskania maksymalnego dofinansowania w wysokości do 540 tys. zł. Minimalna wartość dotacji wynosi 50 tys. zł, przy czym poziom dofinansowania może sięgać do 90% łącznych kosztów kwalifikowalnych projektu.
Dowiedz się więcejDziałanie A1.2.1.Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności wdrażane jest przez operatorów w pięciu regionach.
obejmuje województwa: kujawsko-pomorskie, pomorskie i zachodniopomorskie.
Odwiedź stronę operatoraobejmuje województwa: mazowieckie, podlaskie, warmińsko-mazurskie.
Odwiedź stronę operatoraobejmuje województwa: lubelskie, małopolskie, podkarpackie, świętokrzyskie.
Odwiedź stronę operatoraobejmuje województwa: łódzkie, opolskie, śląskie.
Odwiedź stronę operatoraobejmuje województwa: dolnośląskie, lubuskie, wielkopolskie.
Odwiedź stronę operatora